Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا ، مهران فرصت روز دوشنبه در آستانه سالروز وقوع زلزله ' بم ' در گفت و گو با خبرنگاران در ساری افزود : عمده متخلفان ساختمانی در استان حاشیه نشینان و سازندگانی هستند که با هدف سودبری بیشتر در سرمایه گذاری ، جریمه ناچیز ماده 100 را متقبل می شوند.
روز پنجم دی ماه به خاطر وقوع زمین لرزه 6.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

6 ریشتری سال 82 در شهرستان بم در استان کرمان به روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نام گذاری شده است .
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران از کم رنگ بودن نقش مهندسان ناظر در جلوگیری از تخلفات ساختمانی انتقاد کرد و گفت : مهندسان ناظر ساختمانی به علت محدودیت های قانونی همچنان فقط وظیفه گزارش دهی را به مراکز صدور پروانه (شهرداری) بر عهده دارند.
وی با بیان این نکته که هیچ اهرم اجرائی در اختیار مهندسان ناظر و سازمان نظام مهندسی ساختمان برای جلوگیری از تخلفات ساخت و ساز قرار ندارد ، افزود : به طور یقین منافع مالی نهفته در تخلفات برای سازندگان و متولیان صدور پروانه سبب می شود تا گزارش های مهندسان ناظر از این دست تخلفات اثر گذار نباشد.
** مقررات ملی ساختمان ، قربانی منافع زودگذر
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران سازندگان ساختمان را به 2 گروه تقسیم کرد و توضیح داد : گروه اول کسانی هستند که ساختمان را برای خودشان می سازند و در نتیتجه تخلفات کمتری را مرتکب می شوند و تا حدود زیادی هم به مقررات ملی ساختمان پایبند هستند.
وی افزود : البته حاشیه نشینانی که برای خودشان ساختمان می سازند در این گروه قرار دارند و ساخت و سازهای بدون پروانه و نظارت مهندسان انجام می دهند که باید آنها را استثنا کرد.
فرصت از گروه دوم به عنوان ' بساز و بفروش ' نام برد و توضیح داد : این افراد بدون توجه به رعایت مقررات ملی ساختمان فقط به فکر منافع خود بوده و در همه موارد تخلفات زیادی را مرتکب می شوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران از بساز بفروش ها به عنوان متخلفان رده اول در رعایت نکردن مبحث 19 مقررات ملی ساختمان یاد کرد و گفت که به همین دلیل امروز بیشترین میزان انرژی در کشور در این بخش به هدر می رود.
مبحث 19 مقررات ملی ساختمان مربوط به رعایت نکاتی در ساخت و ساز است که از اتلاف انرژی در ساختمان ها جلوگیری کند.
بر اساس بررسی های مراجع ذیربط به علت رعایت نشدن مبحث 19 در بیشتر ساخت و سازهای کشور ، میانگین اتلاف انرژی در ایران از میانگین جهانی بسیار بیشتر است .
** تخلف در 90 درصد ساخت و سازهای مازندران
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران وجود ماده 100 را مهم ترین علت وقوع تخلفات ساختمانی دانست و گفت که سال گذشته از پنج هزار و 600 فقره پروانه ساختمانی صادر شده در این استان پنج هزار و 300 فقره به شکلی در ساخت و ساز تخلف داشتند.
وی افزود : همچنین بررسی ها نشان می دهد که سال گذشته در ساخت و ساز های صورت گرفته در استان 2 میلیون متر مربع به صورت خلاف ساخته شد.
فرصت گفت : هم اکنون ماده 100 منبع درآمدی برای شهرداری ها شده و تا زمانی که این ماده به عنوان منبع درآمد باشد ، نه تنها شاهد تخلفات ساختمانی خواهیم بود ، بلکه حتی این روند تشدید نیز می شود.
** قربانی کردن حقوق شهروندی در ماده 100
وی با بیان اینکه ماده 100 مانع اصلی بر اجرای اصول فنی ، حقوق شهروندی و الگوی مناسب شهری است ، گفت : البته باید اذعان کنیم که کیفیت ساخت و سازهای استان نسبت به گذشته رو به بهبودی است.
فرصت به وجود 35 هزار مهندس ساختمان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران اشاره کرد و افزود : قوانین و مقررات این سازمان همچنان مربوط به 21 سال قبل و زمانی است که تعداد مهندسان استان 50 نفر و حجم ساخت ساز بسیار کم بود.
وی با اشاره به این نکته که هنوز تمامی مقررات ملی ساختمان اجرائی نشده و قدرت اجرائی آن نیز ابلاغ نشده است ، گفت : سازمان نظام مهندسی ساختمان فقط در حد همکار و مشاور دستگاههای مرتبط با صدور پروانه ، شهرداری ها ، راه و شهر سازی و سازمان همیاری و دهیاری ها اثرگذاری دارد .
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران از کنترل و نظارت کامل این سازمان بر فرایند انجام فعالیت های مهندسان عضو خبر داد و افزود : به همین دلیل روند شکایت از مهندسان ناظر در شورای انتظامی سازمان افزایش یافته است.
وی ادامه داد : اختلاف 2 جانبه بین کارفرما و مهندسان ناظر سبب تشکیل پرونده شورای انتظامی می شود که با حضور نمایندگان دستگاه قضایی بررسی و رای صادر می شود.
فرصت با اعلام این که مسئولیت ساخت و سازهای عمرانی دولتی از جمله ساخت بیمارستان ها و ساختمان های اداری با سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان بخش خصوصی نیست ، گفت : البته سازندگان این طرح ها نیز مهندسان ساختمان هستند.
** نگاه فرهنگی به ساخت و ساز
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ساخت و ساز را یک مقوله فرهنگی تلقی کرد و گفت : مادامی که فرهنگ عمومی در ساخت و سازها با هدف تامین منافع عمومی و حقوق شهروندی گسترش نیابد ، تخلفات در ساخت و ساز در سراسر کشور تمامی نخواهد داشت.
وی افزود : همسو با این رویکرد باید بپذیریم که خدمات مهندسی ساختمان نیز منفعت عام جامعه است چراکه ساختمان سازی ثروت ملی محسوب می شود، پس لازم است نا این سازمان از ابزار حاکمیتی برخوردار شود.
او ادامه داد : اجرای مبحث 19 در مورد توجه به حفظ انرژی در ساختمان سازی ،ایمنی و بهداشتی از نکات مهم با هدف توجه به حقوق شهروندی در مقررات ملی ساختمان است اما اکنون به هر یک از این موارد به صورت ناقص و اندک توجه می شود.
فرصت گفت : اینکه هر گونه حادثه و یا مسایل مختلفی که در بی توجهی به مقررات ملی ساختمان در جامعه به وجود بیاید ، افکار عمومی جامعه سازمان نظام مهندسی ساختمان را مقصر می داند، بی انصافی است.
وی از اجرای طرح انتخاب مهندس ناظر به صورت سیستمی در سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران خبر داد و توضیح داد : نرم افزای تهیه شده است تا علاوه بر اینکه مهندس ناظر ساخت و سازهای تحت نظارت نظام مهندسی رندومی و سیستمی انتخاب شود ، گزارش آنان نیز به صورت آنلاین و بموقع به دستگاههای مربوطه نیز مخابره می شود.
وی در مورد مقاومت ساختمان های مازندران در برابر زلزله گفت : هیجکس نمی تواند بگوید ساختمان های ما مقاوم در برایر زلزله هستند، چراکه ساختمان سازی با این هدف که آوار نشود ، ساخته می شود.
فرصت با بیان اینکه کیفیت ساخت و سازها در مازندران رو به پیشرفت است ، گفت : تجربه زلزله در مناطق مختلف سبب شد تا درس عبرتی برای آحاد مردم شود .
وی افزود : بسیاری از مقررات پس از تایید مهندس ناظر در زمان بهره برداری و نگهداری تغییر می کند ، به همین دلیل معتقدیم فرهنگ ساخت و ساز به عنوان یک ثروت ملی باید در جامعه نهادینه شود.
در سال جاری طبق آمار سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران حدود 6 میلیون متر مربع ساخت و ساز در استان زیر نظارت 32 هزار مهندس ساختمان انجام شده است.
خبرنگار : سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۵۱۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک

ایسنا/هرمزگان معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: پروژه آبرسانی به بستک نیاز آبی چهار شهر و ۳۷ روستا را تامین خواهد کرد و باعث پایداری وضعیت آب در این شهرستان می‌شود. این پروژه به صورت ۱۰ پیمان و با اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومان فعال است.

 آخرین وضعیت پروژه‌های آبرسانی شهرستان خمیر، بستک و قشم امروز ۸ اردیبهشت با حضور ذوالفقار مهدی‌زاده معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور- و عبدالحمید حمزه پور -مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان- بررسی شد.

 در این بازدید وضعیت پیشرفت فیزیکی دو پروژه بزرگ و تاثیرگذار آبرسانی شامل خط انتقال آب از آب شیرین‌کن خلیج فارس به بخش‌های کهورستان و رویدر و خط انتقال آب از آب شیرین‌کن چارک به شهرستان بستک و پروژه‌های تکمیل شده با هدف تامین آب شهرهای لافت و درگهان و روستاهای مسیر مورد ارزیابی قرار گرفت.

مهدی‌زاده با اشاره به پروژه آبرسانی به بستک اظهار کرد: نیاز آبی شهرستان بستک از آب شیرین کن واقع در چارک با اجرای ۴۲ کیلومتر خط انتقال به شهر جناح تامین می‌شود که با اجرای ۲۸ کیلومتر باقیمانده تا شهر بستک آبِ آب شیرین‌کن چارک به شهر بستک خواهد رسید.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، طرح آبرسانی از چارک به جناح و بستک با توجه به مشکلات موجود و کم آبی را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: امیدواریم این پروژه به سرعت تکمیل شود و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مهدی‌زاده در ادامه در بازدید از شهرستان خمیر، اهمیت تسریع در آبرسانی به بخش‌های کهورستان و رویدر را مورد تاکید قرار داد و افزود: لوله‌های این پروژه خریداری و در مسیر پروژه تخلیه شده است.

وی وضعیت ایستگاهِ در حال احداث کهورستان را مطلوب ارزیابی و عنوان کرد: کیفیت احداث این پروژه بالاست و با تکمیل فاز دوم خط انتقال آب از آب شیرین‌کن خلیج فارس وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

در ادامه این بازدید، عبدالحمید حمزه‌پور -مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان به تشریح جزئیات خط انتقال آب از چارک به بستک پرداخت و گفت: در اجرای خط انتقال، پنج باب ایستگاه پمپاژ، ۶ باب مخزن با حجم ۱۱ هزار متر مکعب و ۲۲ کیلومتر شبکه برق پیش‌بینی شده است.

وی افزود: برای تامین نیاز آبی بستک و روستاهای مسیر، یک باب آب شیرین‌کن با ظرفیت ۸۰۰۰ متر مکعب در شبانه روز پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل آبفا، پیشرفت فیزیکی کل پروژه را ۴۰ درصد عنوان و تصریح کرد: با تکمیل این آب شیرین‌کن، اتفاق بزرگی در زمینه آبرسانی به شهرستان بستک به وقوع خواهد پیوست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد
  • تصفیه‌خانه آب بشاگرد تابستان امسال آبگیری می‌شود
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟