Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفدهمین اجلاس سالانه عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران امروز با حضور فعالان صنعتی و معدنی ایران د مجتمع رفاهی نفت محمودآباد برگزار شد. ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۱ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از محمودآباد، هفدهمین اجلاس سالانه عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران امروز با حضور فعالان معدنی ایران، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان استانی در مجتمع رفاهی نفت محمودآباد گشایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاثیر کم تحریم بر معدن کشور

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در این اجلاسیه گفت: تحریم‌ها کمترین اثر را در بخش معدن داشته و میزان تولید و صادرات مواد معدنی افزایش یافته است.

داریوش اسماعیلی  با بیان اینکه وضعیت سیاسی و اقتصادی جهان به سمتی در حرکت است که اگر هر کشوری منتظر تصمیم گیری دیگران باشد از قافله عقب می‌ماند افزود: جمهوری اسلامی ایران از نظر سیاسی و اقتصادی شاخص است و حمایت از مستضعفان و آزادیخواهان شعار ایران اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه تلاش دشمن زمین‌گیر کردن کشور جمهوری اسلامی ایران است، تصریج کرد: در سال گذشته آمار صادرات مواد معدنی نشان می‌دهد که این بخش از تحریم‌ها کمترین تأثیر را پذیرفته است و تولید و صادرات آن افزایش یافته است.

واردات صنایع دستی بی‌کیفیت خارجی سبب رکود صنعت قدیمی مازنی‌هاپای هیدروکربن‌ها به شهرک‌های صنعتی قم باز می‌شودصنعت گردشگری به عنوان محور توسعه اردبیل در اجلاس «اکو» معرفی می‌شود

اسماعیلی با بیان اینکه بخش معدن به عنوان محوری ترین فعالیت‌ها باید مدنظر قرار گیرد، افزود: برنامه و محوریت کار شورای مرکزی نظام مهندسی معدن در راستای برنامه‌ریزی برای توسعه بنا شده است و حفظ و صیانت از مواد معدنی تجدید ناپذیر از جمله اولویت‌ها است.

تولیدات 22 میلیاردی مواد معدنی کشور

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این اجلاسیه ارزش تولیدات مواد و صنایع معدنی را در سال قبل 22 میلیارد تومان بیان کرد و  با بیان اینکه باید از فرصت تاریخی در بخش معدن استفاده کرد افزود: معدن می‌تواند جایگزین نفت شود.

وی افزود: تحریم‌ها فرصت تاریخی برای بخش معدن ایجاد کرده و در یکسال گذشته، صنایع معدنی نه با کمبود مواجه شده و نه گرانی مضاعف داشته است و سال قبل ارزش تولیدات مواد و صنایع معدنی 22 میلیارد تومان بوده است.

معاون امور معادن با بیان اینکه در زنجیره فولاد 207 میلیون تن ظرفیت تولید داریم گفت: از 120 میلیون تن ظرفیت به 207 میلیون تن رسیدیم و بیشتر این ظرفیت‌ها در دولت تدبیر ایجاد شده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مازندران در بخش معدن قدرت چندانی ندارد و نوپا است، گفت: در بخش زیرساختی معدن نوپا هستیم و تقویت این بخش ضروری است.

 عبدالله رضیان  با تاکید بر جلوگیری از خام فروش مواد معدنی، گفت: امروز با توجه به شرایط کشور نیاز ضروری به ظرفیت معدنی وجود دارد و باید زیرساخت‌های معدنی را تقویت کنیم.

وی توسعه صنایع معدنی را از جمله نیازها برشمرد و افزود: بیشترین ذخایر معدنی را در کشور داریم و باید از ظرفیت‌های موجود بهره‌گیری کنیم.

معاون وزیر و رئیس هیئت عامل ایمیدرو نیز با اشاره به استخراج 460 میلیون تنی مواد معدنی، میزان صادرات مواد معدنی را 50 میلیون تن اعلام کرد.

خداداد غریب پور با بیان اینکه 138 نفر در بخش معدن کشور شاغل هستند، گفت: این درحالی بوده که 40 هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی معدن هستند و از نظر ظرفیت علمی، پژوهشی و تخصصی وضعیت مطلوب داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به ازای هر سه نفر یک نفر متخصص در بخش معدن وجود دارد، گفت: سال قبل 50 میلیون تن ماده معدنی از مجموع 461 میلیون تن استخراج صادر شده است و ارزش صادرات به ازای هر تن 160 دلار است و در مجموع بیش از 9 میلیارد دلار صادرات داشته است.

معاون سازمان محیط زیست و عضو شورای عالی معدن با بیان اینکه یک میلیون گونه زیستی و حیات وحش جهان در معرض انقراض هستند، گفت: 71 گونه مهره دار در کشور نیز در فهرست تهدید وجود دارد.

حمید ظهرابی با بیان اینکه معادن 60 درصد تولید ناخالص ملی 81 کشور را تشکیل می‌دهند، افزود: یک میلیون گونه در کره زمین در معرض خطر انقراض قرار دارند از این رو توجه به مسائل محیط زیست اولویت زیادی دارد.

انتهای پیام/ ت

R41358/P/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۱۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد

سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان" جهش تولید با مشارکت مردم" فعال سازی معادن کوچک مقیاس از جمله برنامه های سال جدید است که در اشتغال بخش معدن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد. - اخبار بازار -

رضا محتشمی پور معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت ضمن حضور در غرفه ذوب آهن اصفهان در ششمین نمایشگاه IRAN EXPO2024 و بازدید از دستاوردهای این مجتمع بزرگ صنعتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت : با توجه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان" جهش تولید با مشارکت مردم"  فعال سازی معادن کوچک مقیاس از جمله برنامه های سال جدید است که در اشتغال بخش معدن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد.
وی ضمن افزود : فعال کردن بازار سرمایه نیز از جمله سایر اقدامات است تا از این طریق شرکت های بورسی بتوانند به بخش معدن ورود کنند البته این رویکرد سال گذشته با معدن جانجا محقق شد و امسال هم چنین برنامه هایی توسعه می یابد تا ظرفیت های معدنی کشور از طریق شرکت های بورسی فعال شده و سرمایه های خُرد وارد بخش معدن شوند.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت در ادامه به اهمیت تامین مواد اولیه برای رشد تولید محصولات ارزش افزا در ذوب آهن اصفهان پرداخت و اظهار داشت : رویکرد معدنی این مجتمع عظیم صنعتی در دوره جدید متفاوت و اثربخش است و سبب شده با حضور فعال در مزایده های معدنی کشور موفقیت های خوبی را در سال گذشته کسب نماید.
محتشمی پور تصریح کرد : ذوب آهن اصفهان به دلیل شیوه تولید کوره بلند نیازمند نوع خاصی از مواد معدنی است و همچنین از یارانه انرژی هم برخوردار نیست ،در مقابل فولادی های دیگر با شرایط متفاوت تولید قرار دارند بنابراین ذوب آهن اصفهان کمبود مواد اولیه و سایر فولادی ها کمبود انرژی را تجربه می کنند.
وی اضافه کرد : معادن دولتی در قالب قراردادهای برداشت و فروش به صورت مداوم وارد مزایده می شوند و  انشاا... امسال هم با برگزاری مزایده چند معدنی که در اختیار ایمیدرو قرار دارد این روند ادامه می یابد که فرصت بسیار خوبی برای گسترش فعالیت های معدنی ذوب آهن اصفهان به شمار می رود.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت گفت : در طول سالیان متمادی واحدهای معدنی ذوب آهن اصفهان گرفته شد و حتی واحدهای صنعتی که می توانست برای این مجموعه ارزش آفرین باشد مانند بخش ورق از آن جدا شد و این موضوع محدودیت هایی را برای شرکت ایجاد کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که علت صدور مجوزهای احداث واحدهای فولادی با وجود کمبود مواد اولیه برای شرکت های فعلی چیست، چنین گفت : در طی سال های 97 و 98 بر اساس سیاست های موجود از جایگاه دولت و حاکمیت در قیمت گذاری زنجیره فولاد مداخله هایی صورت گرفت و این رویکرد باعث شد جذابیت سرمایه گذاری در پایین دست افزایش یافت و لذا شرکت های بسیاری وارد این مقوله شدند و راهکار برطرف شدن این چالش، ادغام شرکت های فولادی بزرگ با یکدیگر و همین طور مجموعه های معدنی است تا اشکالات موجود در زنجیره فولاد برطرف شود و همچنین توان سرمایه گذاری شرکت ها نیز افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی