Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@17:33:15 GMT

ارزش تولیدات معدنی کشور بیش از ۲۲ میلیارد دلار است

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۲۶۱۳۴

ارزش تولیدات معدنی کشور بیش از ۲۲ میلیارد دلار است

معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: ارزش تولیدات معدنی کشور بیش از ۲۲ میلیارد دلار است هر چند این مقدار راضی کننده نیست و امیدواریم به نتایج بهتری برسیم.

به گزارش ایسنا، جعفر سرقیمی در هفدهمین اجلاس سالانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران که در محمودآباد برگزار شد، اظهار کرد: در تولیدات معدنی به جایی رسیده‌ایم که ظرفیت تولیدی کشور مازاد مصرف است برای مثال ظرفیت تولید سیمان بیش از ۸۷ میلیون تن است اما ۴۰ میلیون تن مصرف داخلی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در حوزه تولید فولاد و مس نیز در حال دستیابی به چشم انداز ترسیم شده هستیم، تصریح کرد: دولت توانست با تولید ۱۲۰ میلیون تنی، فولاد را به ۲۲۰ میلیون تن برساند و در حال حاضر در بخش معادن شاهد توسعه پایدار هستیم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه از ظرفیت ۴۱ میلیون تنی ریلی کشور، ۲۸ میلیون تن در اختیار محصولات معدنی است، گفت: با همکاری تشکل‌های بخش خصوصی نقشه راه معادن را تدوین کرده‌ایم که برای اجرای آن نیازمند همکاری نظام مهندسی معدن هستیم.

وی افزود: ارزش تولیدات معدنی کشور بیش از ۲۲ میلیارد دلار است هر چند این مقدار راضی کننده نیست و امیدواریم به نتایج بهتری برسیم.

سرقیمی با اشاره به اینکه وضعیت مسائل فنی در تولید شن و ماسه معادن مازندران خوب نیست، خاطرنشان کرد: ساماندهی این موضوع از عهده دولت خارج شده و نیازمند ورود سازمان نظام مهندسی معدن است که نیروهای فنی و تخصصی بسیار خوبی در مازندران دارد.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت شبانه در معادن مازندران ممنوع است اما باز هم شاهد بروز این معضل در استان هستیم، افزود: نیاز است که سازمان صنعت و معدن مازندران برای ساماندهی این مشکل از نیروهای متخصص نظام مهندسی معدن بهره ببرد و با تاکید وزیر صنعت، آماده‌ایم هر گونه اختیاری که قابل واگذاری باشد به تشکل‌های بخش خصوصی معدن واگذار کنیم.

مازندران یکی از استان‌های شناخته شده اقتصادی کشور است

هادی حمیدیان رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران در ادامه این اجلاس، این استان را با وجود منابع طبیعی و ذخایر معدنی از استان‌های شناخته شده اقتصادی کشور دانست و گفت: این استان خواستار توجه بیشتر، بهتر و تخصصی‌تر به سازمان نظام مهندسی معدن و نقش تعیین کننده و مؤثر آن در ایمنی تولید محصولات معدنی است.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم برگزاری این اجلاسیه بسترساز شکوفایی تولید معدنی و توجه به ایمنی فعالیت‌های معدنی باشد و شاهد شکوفایی بهره برداری کیفی و کمی معادن باشیم.

کشور نیاز مبرم به معادن و محصولات معدنی دارد

عبدالله رزیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور نیاز مبرم به معادن و محصولات معدنی دارد، اظهار کرد: باید زیر ساخت‌های توسعه صنایع معدنی را در کشور تقویت کنیم هر چند بارها این موضوع تاکید شده است.

وی خاطر نشان کرد: نگاه مجلس به تقویت زیرساخت‌های معدنی کشور است بنابراین نباید ذخایر بزرگ معدنی کشور به سمت خام فروشی برود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه مازندران در بخش معدن قدرت چندانی ندارد و با چالش‌ها و مشکلات متعددی درگیر است برای مثال همچنان در معدن ذغال سنگ البرز سوادکوه مشکل داریم و حل نشده است در صورتی که ظرفیت‌های خوبی در این منطقه تولیدی وجود دارد.

به گزارش ایسنا مازندران، در هفدهمین اجلاس سالانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران که به میزبانی مازندران در محمودآباد برگزار شد فرصت گفت و گو را بین بخش خصوصی و دولتی ایجاد کرده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تولیدات معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۶۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت

رئیس سازمان صمت استان زنجان گفت: باید ۲۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت در حالی که هم اکنون شاهد اختصاص تنها ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، مجید گلشنی منفرد امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در مراسم تجلیل از کارگران نمونه معدن انگوران از رشد ۲۵ درصدی صدور پروانه و مجوز اکتشاف در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم با توسعه اکتشافات در حوزه معادن در آینده نزدیک شاهد فعالیت ۱۶۵ معدن غیر فعال استان باشیم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون در استان ۲۰۲ معدن فعال و ۱۶۵ معدن غیر فعال داریم، افزود: دلیل اصلی غیرفعال بودن این معادن، اکتشاف نادرست و استفاده نکردن از ذخیره کامل معادن بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان وصول شده است، عنوان کرد: مطابق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصول شده به استان جهت ایجاد رفاه و توسعه با اولویت بخشی که معدن در آن واقع شده اختصاص یابد.

وی تصریح کرد: بر همین اساس باید ۲,۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت در حالی که هم اکنون شاهد اختصاص تنها ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

گلشنی منفرد در ادامه با اشاره به تخصیص ۴۶۵ میلیارد ریال به شهرستان ماهنشان اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۵ درصد از میزان تخصیص یافته به استان، جهت توسعه و آبادانی شهرستان ماهنشان اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه تنها ۲۳ درصد از سهم توسعه، عمران و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان زنجان تخصیص یافته است، گفت: امید است با تشدید پیگیری‌ها و وصول کامل سهم استان در این بخش، شاهد افزایش فعالیت‌های عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای مناطق معدنی استان باشیم.

کد خبر 748892

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن